sport

Ericsson smatra da Sauber treba promijeniti pristup

Vozač Saubera, Marcus Ericsson, tvrdi da njegova momčad treba promijeniti pristup ulazeći u trkaće vikende. Od početka hibridne ere Sauber se obično nalazio na samom kraju u poretku konstruktora.

Ove godine, stvari su malo bolje za Sauber. Trenutno su deveti u poretku konstruktora, ali ih samo devet bodova dijeli od sedmoplasiranog Toro Rossa. Nakon šest utrka, već su nadmašili broj bodova koje su ostvarili u 2017. i 2016.

Ovi rezultati su nadahnuli Ericssona da ohrabri momčad.

“U Barceloni, svi su govorili ‘Oh, ova staza nam ne bi trebala odgovarati’, i u momčadi, svi su govorili da će to biti teško,” rekao je Ericsson.

‘I ja sam rekao ‘gledajte, dečki, ne možemo tako pristupiti vikendu, mislim da možemo biti tu negdje i pomiješati poredak’, to je bilo moje mišljenje uoči Barcelone.”

“Uoči Monaka, prije nego što je vikend uopće krenuo, svi smo znali da će to biti teška utrka za nas, ali sam rekao da se trebamo natjecati i da možemo redovno osvajati bodove.”

Iako Sauber nije osvojio bodove u Monaku, Ericsson je bio samo sekundu udaljen od desetog Sainza. Momčad se nada da promjene u momčadi u posljednjih nekoliko godina, kao i veći budžet, napokon dolaze do izražaja.

“Sada ću uoči svake utrke ciljati bodove i probati se kvalificirati u Q2, i tako bi trebala raditi cijela momčad,” završio je Ericsson.

Izvor: GP1.hr