sport

Favorizira li Red Bull Verstappena?

Prema gostima ovotjedne emisije Motorsport Show, Red Bullova neodlučnost za intervencijom prije sudara njihovih vozača sugerira momčadsku potporu Maxu Verstappenu nad Danielom Ricciardom. Podsjetimo, momčadski kolege su ‘spektakularno’ sami sebe eliminirali iz utrke nakon što je Ricciardo završio u Verstappenovom stražnjem dijelu bolida.

Prema gostima emisije, Alanu Gowu i Mattu Bishopu, Red Bullova pasivnost u micanju Verstappena s Ricciardovog puta podupire teoriju o Red Bullovoj preferenciji prema mladom Nizozemcu.

“Mislim da teorija ima smisla. I zato je Christian Horner, kojeg vrlo cijenim, bio tako rastrgan,” dodaje Bivši McLarenov direktor komunikacija Bishop.

Verstappen i Ricciardo su ranije u utrci već imali kontakt te je Red Bull slijedom toga trebao aktivnije reagirati.

“Da sam ja bio na mjestu Hornera, vjerojatno bih upravljao situacijom malo bolje. Daniel je bio evidentno brži od Maxa. Max ga je trebao propustiti. Iako su oboje “broj 1” u momčadi, situacijama poput ovih se treba upravljati. Mislim da je Red Bull ovdje zakazao,” zaključuje Gow.

Bishop priznaje da se ne zna što se sve govorilo na timskom radiu, no dodaje da Red Bullu nedostaje odlučnosti da valjano primjene timske naredbe.

“Ova situacija me podsjeća na Maleziju 2013. godine i Christianovu izjavu: Seb, ovo postaje smiješno (kada se Vettel oglušio na timske naredbe i napao Webber). To mi ne izgleda kao autoritativna naredba koju bismo primjerice mogli očekivati od Rossa Brawna.”

Podržavate li vi Red Bullovu strategiju slobodnog utrkivanja ili mislite da bi im povremene timske naredbe bile dobrodošle?

Izvor: GP1.hr