sport

Fernandes: Caterham nije na prodaju

Caterham CT04, Caterham media

Unatoč glasinama kako će napustiti Formulu 1, Tony Fernandes rekao je da Caterham grupa nije na prodaju. Prije početka sezone Fernandes je objavio da ne bi nastavio u Formuli 1 ako Caterham ne bude bio dobar ove godine, izjavljujući:

“Ako budemo na začelju mislim da nećemo nastaviti. Nakon 5 godina bez bodova kod svakoga postoje granice sa strpljenjem, novcem i tako dalje.”

Caterham je i ove godine imao težak početak sezone, a glavni rival Marussia ostvarila je prošlog tjedna u Monaku svoje prve bodove. S obzirom na to, u Maleziji su se pojavile glasine da je Fernandes stavio grupu na prodaju. Međutim, u izjavi je Caterham opisao navode kao netočne a potpredsjednik grupe Tony Fernandes potvrdio je svoju odanost.

“Caterham grupa nije na prodaju. Volimo ono što radimo i uvijek smo u potrazi za daljnjim ulaganjima. Nema razlike između ovoga i onoga kako smo pokrenuli AirAsiu. Konstantno tražimo izazove i donosimo odluke o svemu od strukture do projekata unutar grupe. To je normalan posao. Ne znači da smo na prodaju.”

Caterham je također objavio da za japansko tržište puštaju posebnu Kamui Kobayashi verziju jednog od svojih cestovnih automobila.

Izvor: GP1.hr