sport

Fernley: Treće mjesto je predaleko

Bob Fernley, Force India media

Iako priznaje da je treće mjesto u poretku konstruktora možda ipak predaleko, zamjenik šefa momčadi Force Indije Bob Fernley vjeruje da je sve moguće. Nakon 6 utrka ove sezone Force India je na četvrtom mjestu. Ostvarili su jedno postolje, imaju 11 bodova manje od Ferrarija i 15 više od McLarena. Odlučan da nastavi impresivnu formu, Fernley je otkrio da će Force India uvesti sljedeće velike nadogradnje na VN Velike Britanije. Fernley ipak misli da je borba za treće mjesto vjerojatno preveliki korak za ekipu.

“Mislim da je to vjerojatno prevelik korak ali nikada ne znate. Imamo nadogradnje koje ćemo dobiti na Silverstoneu. Ne želite propustiti prilike i nećemo se prestati boriti. Monako je bio dobar za nas, bili smo vrlo dobri cijeli vikend, točno tamo gdje smo htjeli biti čime smo učvrstili četvrto mjesto”, rekao je za Autosport.

Odbacio je pomisao da Force India rano prestaje s razvojem bolida, nešto što su učinili prošle godine i što ih je skupo koštalo.

“Nema smisla prestati s razvojem jer bolid za iduću godinu je evolucija ovogodišnjeg. Sve u što investirate ove godine će se primijeniti i iduće godine tako da ćemo se razvijati kroz cijelu godinu.”

Izvor: GP1.hr