sport

Ferrari: Brzina Red Bulla dokazuje da bi dogovor oko motora bila pogreška

Poboljšanje Red Bullove forme na VN Kine dokazalo je kako bi Ferrari napravio pogrešku da se odlučio dobavljati motore austrijskoj momčadi.

Momčad iz Milton Keynesa je počela pregovore oko kupovine pogonskih jedinica s Ferrarijem nakon što su propali pregovori s Mercedesom. Međutim, oba proizvođača su nevoljko raspravljala o dogovoru, ponajviše zbog briga oko kompetitivnosti. Na kraju, Red Bull se odlučio za Renaultov motor koji nosi ime Tag Heuera.

Ove sezone, Red Bull je startao dobro u sezonu. Daniel Ricciardo uspio se kvalificirati u prvi red u Šangaju, a Daniil Kvjat prekinuo je duopol Mercedesa i Ferrarija na postolju.

I zbog činjenice da je austrijska momčad pokazala potencijal sa slabijim motorom, Sergio Marchionne kaže kako je sada dokazano da je njegova kompanija bila u pravu kada je blokirala dogovor.

“Napravili bi veliku pogrešku,” rekao je predsjednik Ferrarija na pitanje što bi bilo kada bi odlučili dobavljati motore austrijskoj momčadi.

I Mercedesov šef, Toto Wolff, nepopustljiv je u izjavama kako bi dogovor s Red Bullom bio protiv interesa njegove momčadi, ali sada pozdravlja troboj za pobjede jer bi to moglo zadržati Ferrari.

“Ako pogledate tempo koji imaju, on je jak. Bilo bi dobro kada bi se oni vratili, još moramo uzeti u obzir da je Ricciardo izgubio utrku nakon puknuća gume. Ali možete zamisliti da otežao Vettelu posao. Kada pogledamo ovaj vikend, izgleda kao da su dobili na performansama,” rekao je Wolff.

Izvor: GP1.hr