sport

Ferrari oslobođen optužbi za nelegalnost bolida

FIA je objavila kako je završila istragu po pitanju Ferrarijevog bolida, za kojeg su mnoge momčadi, a pogotovo Mercedes, mislili da ima nešto protiv pravila.

Unazad par tjedana su kružile informacije kako je Ferrari pod istragom FIA-e zbog isporučivanja dodatne snage iz baterija što je rezultiralo bržim krugovima.

Charlie Whiting se po prvi puta oglasio za ovaj slučaj te je izjavio kako mu je James Allison prišao na VN Azerbajdžana u Bakuu jer Mercedes nije mogao razumjeti kako Ferrari može toliku snagu isporučiti u jednom krugu.

FIA je nakon toga otvorila istragu te je sve do VN Monaka tražila bilo kakve pojave koje se ne smiju događati na bolidu Formule 1.

Ferrari se bio očitao na nalog FIA-e ali im njihov iskaz nije bio u potpunosti jasan te su napravili dodatne kontrole u Španjolskoj i Monaku. Nakon toga su ustanovili kako momčad iz Maranella radi sve po pravilima.

”Ferrari nam nije dao neka pretjerano dobra objašnjenja pa smo odlučili sami još malo istražiti. Na kraju smo zadovoljni viđenim i sve je prema dosadašnjim pravilima sporta.”

FIA je isto tako izrazila nezadovoljstvo koje se vuklo po medijima tijekom istrage, jer nije korektno osuđivati nešto što ne znate ako je istinito.

”Slučaj se previše proširio u javnost i u paddock što nije bilo potrebno,” izjavio je Whiting.

Predsjednik FIA-e, Jean Todt, je izjavio da ako neka momčad ima neki problem ili misli da nešto nije u redu s drugim bolidima, neka uloži službeni prigovor a ne da se šalju dezinformacije preko medija.

”Ako ekipa ima nedoumica neka napravi službeni protest. To je puno bolje nego se natezati preko medija.”

Za kraj spomenimo da je Ferrari odbio komentirati išta povodom ovog slučaja.

Izvor: GP1.hr