sport

Ferrari otkrio problem na Vettelovom ovjesu

Sebastian Vettel kaže da je poprilično siguran da će Ferrari spriječiti buduće eventualno ponavljanje problema s ovjesom zbog kojeg je bio posljednji u kvalifikacijama za VN Singapura.

Nijemac je u utrku startao kao 22. na gridu nakon što se problem pojavio u prvoj kvalifikacijskoj rundi. Ferrari je uočio problem na Vettelovom izlaznom krugu, ali nisu imali vremena za popravak.

“Bio je to mehanički kvar na stražnjem ovjesu,” rekao je Vettel koji je utrku ipak uspio završiti na petom mjestu.

“Bilo je teško tako voziti i nije bilo šanse za popravak, čak i da smo odmah ušli u boks. Šteta, ali sada shvaćamo u čemu je bio problem. Moramo ustanoviti moramo li redizajnirati ili ojačati taj dio, ali poprilično sam siguran da se to neće ponovno dogoditi.”

Ferrarijev predsjednik, Sergio Marchionne, nedavno je rekao kako su prebacili fokus na 2017. jer momčad iz Maranella nije ostvarila svoje ciljeve ove godine. Momčad je čak izgubila drugo mjesto u poretku konstruktora i sada su 15 bodova iza Red Bulla.

Međutim, Vettel vidi napredak u Ferrarijevoj brzini prošlog vikenda i kaže kako će biti novih dijelova i za ovu godinu jer momčad nema namjeru odustati od ove sezone.

“Ako napravimo sve kako treba, onda znamo da imamo jak paket. Bilo je puno utrka gdje to nismo uspjeli napraviti. Neke su bile zbog nas, a neke zbog stvari koje su se dogodile i nije se sve završilo kako smo htjeli. Još uvijek nismo tamo gdje bi htjeli biti, ali vjerujemo u sebe. Generalno smo bili bliže u Singapuru pa očekujemo da ćemo opet biti kompetitivni, a onda uvijek imate priliku za pobjedu ili borbu za solidno postolje. Nažalost, to nam se još nije dogodilo, ali idemo naprijed i imamo vjere. Nekoliko dijelova dolazi i ovdje smo da se borimo, a to ćemo i raditi,” dodao je Vettel.

I šef momčadi, Maurizio Arrivabene, progovorio je on novim dijelovima.

“Imamo šest utrka do kraja i ako želite biti drugi u konstruktorskom poretku, onda se morate poboljšati. To je normalno i to ćemo napraviti,” rekao je Talijan.

Izvor: GP1.hr