sport

Ferrari razmišlja o nadogradnji motora za VN Kanade

Oba bolida Red Bulla i Renaulta će sljedećeg tjedna u Kanadi nastupiti s B-specifikacijom pogonske jedinice francuskog proizvođača, a nadogradnje će se u Montrealu pojaviti i na Ferrarijevom SF16-H. Talijanska momčad je uoči VN Rusije iskoristila tri tokena, a slično bi se moglo dogoditi uoči utrke na stazi Gilles Villeneuve.

“Donijet ćemo neke nove stvari kod pogonske jedinice”, rekao je šef momčadi Maurizio Arrivabene o planovima za sljedeću utrku. “Međutim, još ne znamo hoćemo li za to trebati trošiti tokene. Razgovaramo s FIA-om kako bismo odlučili što učiniti.”

Talijan je također potvrdio da je Ferrarijev prioritet adresiranje problema koji se pojavljuju u kvalifikacijama, za koje misli da su povezani s optimizacijom pritiska i temperaturom guma, što je velika prednost njihovih rivala.

“To se dogodilo u Barceloni i također u Monaku. Problem postoji subotom poslijepodne. Moramo shvatiti zašto, jer apsurdno je da bolid ima određene performanse u Q1 i Q2, a onda nije u mogućnosti to ponoviti u Q3.”

Od posljednje velike promjene pravila (2009.) je prošlo sedam punih sezona i još šest utrka u 2016., što je ukupno 138 trkaćih vikenda. Ferrari je u tom periodu osvojio samo pet najboljih startnih pozicija.

Izvor: GP1.hr