sport

Ferrari u Kanadi očekuje bolji rezultat zahvaljujući preinakama na turbu i ovjesu

Sebastian Vettel će na stazi Gilles Villeneuve nastupiti s motorom kojemu će pomagati nova verzija turbopunjača, a ta je preinaka talijansku momčad koštala tri tokena. Nijemac će tako moći skupiti više energije MGU-H generatorom svoje pogonske jedinice, a učinkovitiji ERS sustav bi ulogu trebao imati i u kvalifikacijama. Mattia Binotto, direktor odjela za pogonske jedinice, ovom prilikom kaže:

“Hibridni sustav je važan u Kanadi jer glavni pravac zahtijeva isporuku sve snage, a središnji dio staze traži adekvatno skupljanje energije i održavanje pohrane prilično napunjenom do trenutka ubrzavanja nakon ukosnice na glavni pravac.”

Osim nadogradnje pogonske jedinice, Ferrari će profitirati i od novog goriva koje je Shell pripremio za Kanadu, odnosno za novo mapiranje motora. Treća važna stvar, ali ne najmanje važna, modifikacija je stražnjeg ovjesa ovogodišnjeg SF16-H.

Podsjetimo, talijanska momčad je imala loše kvalifikacije u Monaku kada Vettel u Q3 nije mogao popraviti svoje vrijeme iz druge kvalifikacijske runde. Ferrari je pokušao riješiti probleme vezane za nedostatak mehaničkog gripa koji sprječava Pirellijeve gume da se nalaze u optimalnom radnom području. Pull-rod stražnji ovjes očito nije pružao potrebnu krutost za pronalazak trakcije pri izlascima iz zavoja.

Šef Maurizio Arrivabene je nedavno rekao:

“Znamo da je problem vezan za ponašanje našeg bolida prema gumama. Moramo raditi i riješiti ovaj problem, jer ako ne možemo startati s top pozicija, onda se suočavamo s problemima s kojima ne bismo trebali.”

Izvor: GP1.hr