sport

FIA pojasnila pravila o ograničenju radio komunikacije

FIA je izdala službeno objašnjenje pravila o ograničenju radio komunikacije nakon kritika kako ova pravila treba u potpunosti odbaciti

Nico Rosberg je u posljednjim krugovima VN Velike Britanije upao u probleme s mjenjačem te su mu s pit-walla sugerirali što treba raditi. Nijemac je nakon utrke dobio kaznu od 10 sekundi čime je ostao bez drugog mjesta.

Početkom ove sezone FIA je uvela dodatna ograničenja timske radio komunikacije jer želi da vozači voze bolide “sami i bez pomoći”.

Prije VN Mađarske, FIA je izdala novu direktivu u kojoj dopušta momčadi da obavijeste vozače o mogućim problemima s bolidom. Međutim, bilo koja poruka ovog sadržaja mora biti nepovratna odluka da vozač uđe u boks kako bi se riješio problem ili kako bi se bolid povukao iz utrke.

Momčadi sada mogu davati instrukcije vozačima, ali one moraju imati svrhu kako bi se ublažio gubitak funkcije određenog senzora, pokretača ili kontrolera čiji kvar nije otkriven pomoću software.

U pojašnjenju stoji:

“Odgovornost svake momčadi će biti dokazati tehničkom delegatu da niti jedna odabrana postavka, ni u kojem slučaju, nije povećala performanse bolida iznad onih performansi koje su imali prije kvara.”

Momčadi će tako morati detaljno paziti koje informacije ili instrukcije mogu dati svojim vozačima, a vozači će se morati više baviti bolidom i poštivanjem granica staze. Naime, FIA je na Hungaroringu odlučila bolide opremiti elektronskim detektorima koji će pratiti kada vozač ne poštuje granice staze.

Izvor: GP1.hr