sport

Force India: Od nadogradnji ćemo više koristi imati ovog vikenda

Force India je za VN Bahreina uvela manje izmjene na prednjem ovjesu i donijela nekoliko aerodinamičkih dijelova za svoj VJM09, ali taj trkaći vikend će momčad iz Silverstonea što brže željeti zaboraviti. Zamjenik šefa Bob Fernley vjeruje da će novi dijelovi veći utjecaj na performanse imati ovog vikenda u Šangaju.

“Dodali smo jednu ili dvije nadogradnje u Bahreinu koje možda nisu došle do izražaja, ali siguran sam da ćemo od njih imati koristi u Kini. Za Bahrein možda nisu bile idealne, ali smo s njima barem uspjeli odvoziti određenu kilometražu te sam uvjeren da će pomoći dečkima na bržim stazama.”

Bahrein je bio veliko razočaranje za indijsku momčad s obzirom na to da su Hulkenberg i Perez ciljem prošli kao 15. i 16., čemu su pridonijeli manji incidenti te loše kvalifikacije.

“Bahrein je vjerojatno bila jedna od naših najgorih utrka u zadnje vrijeme. Prethodna utrka koja je bila katastrofalna za nas je bila Mađarska prošle godine. Bez sigurnosnog automobila oporavak nije bio moguć.”

“To su nažalost dvije propuštene prilike jer je u Australiji sve bilo savršeno do crvene zastave”, dodao je Fernley.

U sredini poretka će se ove godine voditi velike i zanimljive bitke. Force India se trenutno nalazi na sedmom mjestu, iza Williamsa, Haasa i Toro Rossa.

Izvor: GP1.hr