sport

Formula 1 ne okreće leđa Europi

Usprkos najavama novih utrka, Chase Carey inzistira kako Formula 1 neće okrenuti leđa Europi.

Pregovori oko druge utrke u SAD-u značajno su se odmakli nakon što je lokalno vijeće u Miamiju objavilo da će glasati oko mogućnosti domaćinstva nove utrke Formule 1.

Budući da su novi vlasnici, Liberty Media zainteresirani i za utrku u Vijetnamu, pojavile su se bojazne da bi se Formula 1 mogla okrenuti novim regijama i to na štetu trenutnih.

Tome u prilog idu i upitna budućnost Velike nagrade Njemačke, kao i legendarnog Spa-Francorchampsa, čiji vlasnici tek moraju dogovoriti produljenje ugovora.

Upitan od strane Autosporta, Carey je demantirao glasine kako bi nove utrke mogle ući u kalendar na štetu onih europskih.

“Naši ciljevi i ambicije oko proširenja Formule 1 na Aziju i SAD su od početka bili jasni. Vrlo smo ponosni na utrku u Texasu, no razgovarali smo i o novim destinacijama, a tri najčešča grada bila su New York, Miami te Las Vegas. No, da se razumijemo, nove utrke se neće uvrštavati na račun europskih – one su ipak temelj i dom ovog sporta, koji se gradi i koji će se graditi na tome,” izjavio je Carey.

Ipak, Carey vjeruje da F1 može povećati svoju popularnost dodajući nove utrke na drugim kontinentima.

“F1 je jak sport u Europi, no vjerujemo da postoje mogućnosti za rast na drugim mjestima poput Kine i SAD-a. Već smo najavili inicijative u Kini, a isto radimo i za SAD. Mislimo da bi Miami bio izvrstan grad za Formulu 1. Još smo u procesu pronalaženja načina i mogućnosti da ovo bude od obostrane koristi.”

Preferirate li više europske utrke ili biste voljeli vidjeti i pokoje osvježenje u kalendaru?

Izvor: GP1.hr