sport

Gasly: Alonso je nemilosrdno agresivan

Zbog jučerašnje vožnje Fernanda Alonsa, Pierre Gasly mu je odlučio prigovoriti oko agresije koju je pokazao na stazi. Premda je Španjolac odustao relativno rano u utrci, u jednom trenutku je došao u kontakt s Gaslyem i ostavio oštećenja na njegovom bolidu.

Vozač Torro Rossa je novinarima opisao tih nekoliko trenutaka neugodnosti:

“Pokušao sam ostati na stazi koliko mi je položaj dopuštao. No, on mi jednostavno nije ostavio dovoljno mjesta i morao sam proći oštro preko rubnika. Još smo se i dotakli poslije toga te mi je nakon svega ostala oštećena podnica,” objasnio je Gasly.

Gasly napominje kako shvaća da Alonso uskoro više neće biti u Formuli 1 te da sada hvata svaki mogući pedalj za proboj. Usprkos tome, za Francuza je neprihvatljivo da vozač Mclarena koristi stazu kao da je jedini sudionik na njoj.

“Ima drukčiji pogled na okolnosti jer zna kako se više neće natjecati sljedeće godine. Vjerojatno zbog te činjenice misli da ima pravo biti više agresivan.”

“Ovo što je učinio nije bilo pošteno. Svi znaju da se u izravnim dvobojima treba ostaviti jedna širina bolida. On to ovoga puta nije ispoštovao. Znam što je u pitanju, mi u Torro Rossu bolje koristimo ovogodišnji Hondin motor kojeg McLaren nema. Svejedno, takvo ponašanje mu nije opravdano.”

Kako ne bi ispalo da preko novinara rješava razmirice, Gasly je zaključio da pojedine konflikte mora raspraviti osobno s Alonsom.

“Nije da sad moram imati argumentaciju s njim oko ovog slučaja. Ali, ja nisam osoba koja prenapuhuje stvari preko medija. Ako imam nešto za objasniti, napravit ću to s njim u četiri oka,” zaključio je Gasly.

Izvor: GP1.hr