sport

Gasly u nadi za napredak Honde

Vozač Toro Rossa, Pierre Gasly, izjavio je kako se nada da će novi Hondini motori biti u konkurenciji s Renaultovim te da će to pokazati na Velikoj Nagradi Kanade.

Honda se prebacila na drugi tim Red Bulla nakon tri zaboravne godine u suradnji s McLarenom. Promjena je bila uspješna zato što je novi bolid puno bolji, stvara bolje rezultate te se vozači mogu osloniti na njega.

Proizvođač bolida i momčad probali su smiriti očekivanja za nadogradnju koja dolazi, no Gasly se nada kako će sada biti bliži Renaultu.

“Ako gledamo zalaganje, Honda je impresivna,” rekao je Gasly te dodao, “Honda nije tu za sprdnju.”

“Oni stvarno žele pokazati da imaju materijala i iskustvo da naprave najbolji bolid u Formuli 1.

“Kada stvarno nešto žele, dati će sve da to ostvare, govorim to od Super Formule, oni su predani radu.”

“Honda je za sada bila malo iza Renaulta, no nadam se da ćemo ih uhvatiti ovaj vikend,” rekao je Gasly.

Iako je uzbuđen zbog promjena koje dolaze, Francuz zna da mora biti oprezan jer je iskusio kako je to kad nadogradnja ne donese poboljšanje u danima kada je bio rezervni vozač Red Bulla.

Francuski vozač također tvrdi da ako Honda bude blizu Renaulta nastat će još jedna teška odluka za Red Bull, a ona je koji motor uzeti za sljedeću sezonu.

“Ako se odluče za Hondu to znači da će trebati puno rada i novih veza koje treba stvoriti dok s Renaultom znaju na čemu su,” rekao je Gasly te zaključio, “Teška je to odluka.”

Izvor: GP1.hr