sport

Ghosn: Renault neće potpisivati neko od velikih vozačkih imena

Renaultov šef momčadi Cyril Abiteboul dao je do znanja kako bi Francuska momčad za ravnopravnu borbu s Mercedesom, Ferrarijem ili Red Bullom u ovom trenutku trebala imati znatno veći proračun.

Iako su milijunska ulaganja nesumnjivo brži i kraći (ne uvijek i siguran) put do uspjeha, Renaultov Carlos Ghosn rekao je kako Renault ima drugačiju viziju razvoja i dostizanja top momčadi smatrajući pri tome kako se za pobjede i borbu za vrh “ne mora uložiti na stotine milijuna eura.”

“Pripremamo se za 2020. kada ćemo se moći vratiti u vrh poretka,” rekao je Ghosn.

Pojavile su se i spekulacije o mogućem angažmanu Adriana Neweya ili čak Sebastiana Vettela što bi definitivno skratilo put prema vrhu, no u Renaultu nastoje ići drugim smjerom.

“Mi nikada nećemo biti najbogatija momčad. Ipak, ne tako davno u prošlosti, dokazali smo kako možemo pobjeđivati iako ne trošimo najviše i u momčadi nemamo najzvučnija vozačka imena,” pojasnio je Ghosn.

Generalni direktor francuskog proizvođača automobila također je rekao i naglasio kako su u Renaultu zadovoljni trenutnom vozačkom postavom iako ne odbacuju mogućnost angažiranja vozača koji će biti zanimljiv nekim njima važnim tržištima.

“Francuski vozač bi nam dobro došao, ruski vozač bi nam dobro došao, kineski vozač bi bio savršeno rješenje jer bi privukli pažnju 1,3 milijarde potencijalnih kupaca ali uz sve to trebate naći i vozača koji može i pobjeđivati što je uvijek zahtjevan posao,” zaključio je Ghosn.

Izvor: GP1.hr