sport

Giovinazzi mijenja Ericssona na prvom treningu u Njemačkoj

Momčad Saubera je odlučila dati šansu mladome Antoniu Giovinazziu na uvodnom treningu za VN Njemačke ovoga vikenda u Hockenheimu

Talijanski vozač je prošle godine upisao dva nastupa za Sauber na Velikim nagradama Australije i Kine. U ta dva navrata je bio zamjena za Pascala Wehrleina koji se netom prije ozlijedio na Utrci prvaka.

Giovanazzi je ove sezone već bio aktivan te je testirao Sauberov i Ferrarijev bolid na sezonskim testiranjima u Catalunyi nakon VN Španjolske. Vozeći za Ferrari, u završnom danu testiranja postigao je drugo vrijeme.

Švicarska momčad je u priopćenju navela kako će Giovinazziev nastup biti jednokratan. Uobičajeni vozač Marcus Ericcson se vraća u ostataku vikenda nakon prvoga treninga.

Ove sezone se govorilo čak i da je Giovinazzi jedan od kandidata za nasljednika Kimia Raikkonena u Ferrariju 2019. No, momčadski kolega Charles Leclerc je svojim vožnjama dao više povoda analitičarima za predviđanje njegovog transfera u Talijansku momčad. Za Giovinnazia je, pak, izgledno da naslijedi Leclerca ako ovaj nastavi svoju karijeru u Ferrariju. Nakon nastupa na prvom treningu za 3 dana, momčad Saubera će sigurno znati malo više.

Izvor: GP1.hr