sport

Giovinazzi: Zaslužujem svoju šansu

Talijanski vozač je ovih dana razgovarao s medijima o mogućnostima vožnje sljedeće sezone za momčad Saubera. Povod intervjua je vjerojatno bila prilika da Giovinnazi ispriča svoje dojmove oko nastupa na slobodnom treningu u Njemačkoj. Uz to, izjavio je kako se smatra dovoljno sposobnim da sljedeće sezone dobije priliku u švicarskoj momčadi. Za njega vožnje na simulatoru nisu dovoljno veliki “zalogaj”.

“Nisam ovdje kako bih bio na simulatoru. Želim biti u bolidu, tom cilju težim sljedeće sezone.”

“Želim da mi se da šansa kako bih vidio jesam li stvarno sposoban za takvu odgovornost. Želim pokazati kako sam u ovome sportu jer sam vozač trkaćih bolida a ne testnih simulatora,” izjavio je Giovinazzi.

Poručuje kako mu do sada sreće nije manjkalo. Status trećeg vozača u Ferrariju ga stavlja u bolju poziciju od ostalih kandidata za mjesto na F1 tržištu. Trenutni angažman bi mu mogao još dodatno pomoći da uspije u svome naumu.

“Već sada imam jako puno sreće: treći sam vozač u momčadi Ferrarija. Zvuči kao san za mnoge. Za mene je san koji se ostvario nakon što sam potpisao za njih,” ispričao je Giovinazzi.

Zna kako je za svakog vozača teško kada mora pauzirati godinu ili dvije jer nije uspio osigurati mjesto u momčadi. Giovinazzi vjeruje kako je taj period za njega prošao i sada je nadomak ulasku u prvu postavu.

“Teško je biti izvan staze jednu godinu. Čekao sam ulazak na stazu prošle godine a čekam i ove. Kao što sam već rekao, želim pravu priliku da pokažem kako sam dobar vozač,” rekao je Giovinazzi.

Prošle sezone, Antonio je napravio debi u Sauberu početkom sezone kada se Pascal WeHrlein oporavljao od ozljeda vrata. Prvi nastupi se nisu pokazali uspješnima zbog izlijetanja na VN Kine i završavanjem izvan bodova. No, od tada je Giovinazzi pokazao kako su to bile samo nesretne okolnosti, tako da se iskazao na testiranjima. Sada kada je 2018. na izmaku, smatra da je već dovoljno toga iskusio na stazi kako bi dobio šansu u F1.

“Moj položaj ovisi o kretanjima drugih vozača između momčadi. Postoji puno glasina oko toga hoće li neki vozači promijeniti momčad ili se jednostavno povući. Za mene je samo jedan cilj, biti u startnom poretku i natjecati se,” Zaključio je Giovinazzi.

Izvor: GP1.hr