sport

Grosjean pozitivan uoči VN Austrije

Romain Grosjean, Lotus media

Romain Grosjean odustao je u Kanadi zbog oštećenja zadnjeg krila ali unatoč tome osjeća da momčad ide naprijed. Upitan kako se osjeća uoči VN Austrije, Francuz je odgovorio:

“Pozitivan sam. Iako rezultat iz Kanade to možda ne pokazuje zapravo smo dosta napredovali s bolidom pa se sada počinje činiti kao pravi trkaći bolid. To mi je vrlo važno jer mi pomaže izvući što više iz bolida kroz svaki zavoj pa tako i na kraju kruga. Sigurno da na početku sezone ova nova generacija bolida nije bila najlakša ili najugodnija za voziti ali privikavam se.”

Romain nikada nije vozio na Red Bull Ringu ali se raduje izazovu učenja nove staze.

“Sudjelovanje idućeg tjedna će biti moje prvo iskustvo tamo što je prilično dobar način za upoznavanje staze. Izgleda kao prilično zabavan krug s nekim brzim dijelovima i bez previše sporih zavoja koji nisu odgovarali našem bolidu do sada. Također postoje visinske razlike što vam je uvijek zabavno kao vozaču. Prilazak zavoju nizbrdo znači da ga morate voziti dosta drugačije nego kada prilazite uzbrdo a Spielberg posjeduje oboje. Trebalo bi biti zabavno”, zaključio je Grosjean.

Izvor: GP1.hr