sport

Grosjean: Svojoj nesreći se mogu samo smijati

Mnogi navijači Romana Grosjeana i momčadi Haas se ove sezone primaju za glavu od muke. Pogotovo na ovogodišnjoj VN Kanade kada su vidjeli Francuza kako staje u oblaku dima na početku kvalifikacija. No, vozač američke momčadi nije gubio previše vremena na samosažalijevanje nego je samo krenuo dalje uz osmijeh.

Za smijeh i nema baš puno razloga. Ove sezone, Grosjean je jedan od samo dva vozača koja nisu osvojila bodove (Sergej Sirotkin je drugi). Nastupe u dosadašnjim utrkama su obilježili kvarovi na motoru, loše odrađena stajanja u boksevima i, kao vrhunac pehova, na jednom od slobodnih treninga u Montrealu je pregazio svisca.

Bez obzira na loš početak sezone, Grosjean naglašava važnost pozitivnog stava. Kada je u pitanju Kanada, puno toga se može okrenuti u njegovu korist:

“Nešto je krenulo krivo početkom vikenda. Moguće da su Ostaci onog svisca još uvijek bili na mom bolidu kada mi je otkazao motor. Ozbiljno vam kažem, samo se smijemo zbog nevjerojatne nesreće koja nas prati od početka sezone,” Objasnio je Grosjean.

Izjavio je kako se osjeća zadovoljnim zbog promjena koje je Haas uveo za Kanadu. Pričajući o napretku ovih par dana, iskoristio je priliku pohvaliti i momčadskog kolegu Kevina Magnussena. Naglasio je kako su se obojica uspjela bolje stopiti s bolidom ovog vikenda.

“Stvarno nas je pratila loša sreća. bez obzira na to, osjećaj u bolidu je bio odličan još od prvog treninga. Bio sam sretan zbog načina na koji smo sredili bolid.

“Kevin se poboljšao i uspio biti bolji u kvalifikacijama. Odlična stvar za tim. Premda, nikada nije zadovoljavajuće startati zadnji. No, riječ je o jednoj od onih staza gdje je lako pretjecati, za razliku od Monaka,” Rekao je Grosjean.

Najavio je kako će momčad isprobati drukčiju taktiku u utrci. Zna da će mnogi vozači koji kreću s hypersoft komponentom brzo početi trošiti svoje gume. Uz pažljivo korištenje vremena, sigurnosni automobil i racionalnu uporabu guma, mogli bi se probiti kroz poredak.

“Mislim da će svatko tko starta na hypersoft gumama brzo osjetiti degradaciju, pogotovo ako će biti toplo. Mi ćemo zato isprobati nešto drugo. Postoji mnogo bolida ispred nas koje bismo mogli prestići. Uz sigurnosni automobil, pravovremene reakcije, evo nas blizu vrha,” Zaključio je Grosjean.

Grosjean je u prošlosti pokazao kako može konkurirati najboljima ako ima solidan bolid i sređene misli. U ovom slučaju, ako motor bude pouzdan i ako svisci neće predstavljati prijetnju, moguće da Francuza prvi puta ove sezone vidimo među prvih deset.

Izvor: GP1.hr