sport

Haas i dalje muku muči s kočnicama

Haas još uvijek nije sredio probleme s kočnicama koji ih muče još od prošle godine. Slušali smo od VN Rusije 2016. kako Romain Grosjean uporno ponavlja kako je balans loš i kako ne može dovoljno kočiti pri dolasku u zavoj. Francuz je sličnu stvar ponovio i nakon predsezonskih testiranja, ali što se tiče Kevina Magnussena, on je zadovoljan.

“Ne mogu živjeti s količinom problema koje imamo s kočnicama. To je očigledno nešto ključno za mene i mučim se jako puno zbog toga. Morat ćemo raditi na najvišoj razini s ljudima iz Bremboa kako bi pronašli rješenje,” rekao je Grosjean koji kaže kako se zbog tih problema ne osjeća ugodno u bolidu.

U međuvremenu, šef momčadi Gunther Steiner kaže kako postoji mogućnost zamjene dobavljača. Navodno bi to trebao biti Carbone Industrie, a testirali bi ih na VN Bahreina.

“Možda ćemo to odraditi u Bahreinu,” rekao je šef momčadi koji je dodao kako Magnussen nema problema s trenutnim kočnicama i nije se žalio tijekom testiranja.

“Imamo neke stvari koje folaze, ali trebat će malo vremena. Na kratke staze imamo rješenje koje možda nije idealno, ali je barem sigurno. Onda kad počnem s programom prvih utrka, nadam se da ćemo imati konačno rješenje,” zaključio je Steiner.

Izvor: GP1.hr