sport

Hakkinen: Magnussen gradi lošu reputaciju

Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Mika Hakkinen smatra da Haasov Kevin Magnussen mora što prije odustati od agresivnog stila vožnje jer takvom vožnjom će izgraditi lošu reputaciju. Temelje za ovakvo mišljenje pronalazi u Magnussenovim nedavnim incidentima sa Pierreom Gaslyem i Charlesom Leclercom.

Haasov napredak u odnosu na prošlu sezonu je evidentan. Taj napredak je omogućio Magnussenu da osvoji 19 bodova u prvih pet utrka, što je ista količina bodova koju je imao na kraju prošle sezone. Čak je i nadmašio momčadskog kolegu Romaina Grosjeana koji još nije osvojio niti bod. No, njegov agresivan stil vožnje zasjenjuje ostvarene rezultate. Najprije je u Bakuu zamalo izbacio iz utrke Gaslya a potom protekli vikend u Barceloni sličan okršaj je imao i sa Leclercom. Gasly je posebno bio ljut zbog incidenta u Bakuu te ga je označio kao najopasnijeg vozača. Kasnije se Magnussen ispričao Francuzu.

Zbog svega toga, Hakkinen misli da treba izbjegavati slične situacije.

“Poznajem Kevina jako dugo, njegovog oca Jana također, i drago mi je vidjeti da ostvaruje dobre rezultate za Haas. Ali isto tako koliko je bitno pokazati svoju snagu i predanost svojoj dužnosti treba biti svjestan granice do koje smije ići kako ne bi ugrozio sebe i druge vozače,” rekao je Hakkinen.

“Njegov manevar u okršaju s Gaslyem je velika greška. Ne smije to ponavljati ako ne želi sebe prikazati u lošem svjetlu,” zaključio je.

Dobrom izvedbom u Barceloni došao je do odličnog šestog mjesta u utrci. U poretku vozača se nalazi na devetom mjestu između Renaultovih Hulkenberga i Sainza.

Izvor: GP1.hr