sport

Hamilton: Formuli 1 nedostajao bi Räikkönen

Ako se ova sezona ispostavi zadnjom za svjetskog prvaka iz 2007. godine, Lewis Hamilton izjavio je kako bi svijetu F1 “nedostajao” neponovljivi Iceman.

Kimi Räikkönen nalazi se na rubu gubljenja sjedala u bolidu Ferrarija, a zamijenila bi ga mlada nada sporta F1 – Charles Leclec.

Prema izvještajima iz medija – Louis Camilleri, novi generalni direktor, želi zadržati Finca u momčadi, no njegov prethodnik – Sergio Marchionne, potpisao je ugovor s Leclercom prije no što je preminuo u lipnju.

Momčad iz Maranella navodno naginje prema poštivanju Marchionnijeve želje. I to bi, prema riječima Britanca, bio velik gubitak za Formulu 1.

“Bi li mi Kimi nedostajao? Mislim da nije jednostavno dati odgovor na takvo pitanje i izreći da će ti netko nedostajati.”

“No svakako smatram da bi osoba poput Kimija nedostajala cjelokupnom sportu,” dodao je Lewis.

“Moja naklonost spram Kimija nije bila tajna i prije dolaska u Formulu 1. Sjećam se da sam uvijek kada bih igrao igrice na Playstationu odabirao Kimija u McLarenu, i zamišljao da sam to ja.”

“Sjećam se i prvog bolida u McLarenu koji je bio postavljen po Kimiju, i suspenzija koje je koristio, ostavili su me bez teksta. Pamtim sve to kao da je bilo jučer,” nostalgično nastavlja Hamilton.

“Bilo je to jedno nevjerojatno iskustvo, jako mi se svidjelo jer mislim da nam je stil vožnje donekle sličan, stoga su mi postavke koje je tada koristio poprilično odgovarale.”

“Iza njega je nevjerojatna karijera kakvom se malotko može pohvaliti, bila mi je čast utrkivati se protiv tako energičnog Finca koji uvijek odaje dojam ledene hladnokrvnosti.”

“U sebi ima energije za još dugi niz godina, vrijeme gotovo da ne utječe na njega. Ne znam što je to s ljudima iz Finske koji kao da su nadvladali proces starenja, vjerojatno je tajna u sauni i ledu,” zaključuje aktualni svjetski prvak.

Izvor: GP1.hr