sport

Hamilton: Gume će otežati ulazak u top 10

Lewis Hamilton smatra da će biti teško osvojiti bodove na VN Belgije u koju će startati s posljednjeg mjesta.

Aktualni svjetski prvak kaže kako će ova utrka biti teža i od VN Kine u kojoj je isto startao sa začelja, ali je ipak završio kao sedmi. Kao najveću prepreku Britanac vidi pritiske u gumama koje određuje Pirelli zbog kojih će gume biti kraćeg vijeka.

“Ovo je puno drugačije od Kine. U Kini prošle godine nismo imali puknuća guma pa time i nisu dizali pritisak na ludu razinu. To je ovdje slučaj. Imali su puknuća prošle godine i sad su nervozni pa su povećali pritisak koji je jako velik. Nikad nisam vidio tolike pritiske u svojoj trkaćoj karijeri. To neće pomoći,” rekao je Hamilton i nastavio.

“Uz to, jako je vruće. Uz te pritiske ćemo imati pregrijavanja. U Kini su gume duže trajale jer je bilo hladnije i gume su se normalno ponašale. Ovdje nećemo moći napraviti puno kako bi spriječili gume da se ne pregrijavaju. Sutra će biti zanimljivo, ali će i definitivno biti teža u utrka nego što je Kina ikad bila.”

Britanac smatra kako će, uz pritisak u gumama, problem biti i promet kroz koji će se morati probijati.

“Kao što sam prije rekao, ovo će biti jako, jako teška utrka. Da sam imao izbor u kojem bih startao zadnji i morao prestizati, ovo ne bi bila niti u top tri staze. Moram dobro proći kroz Eau Rouge, a kada je ovako vruće, bit će teško pratiti. Zbog prometa nije sigurno da ću moći odraditi bokseve kada budem htio i nije sigurno da ću moći imati duže stintove od vozača ispred. Predviđam da će sutra biti teško ući u top 10 zbog guma. Nadam se da griješim i da ću sam sebe iznenaditi,” dodao je Britanac

Izvor: GP1.hr