sport

Hamilton: Moje vodstvo nikad nije bilo pod prijetnjom

Lewis Hamilton smatra kako je njegovo vodstvo i pobjeda na VN Velike Britanije cijelo vrijeme bilo pod kontrolom te da Nico Rosberg i Max Verstappen nisu predstavljali nikakvu prijetnju.

Hamilton je od starta do cilja utrku proveo na prvom mjestu, osim u trenutku prvog pitstopa. Na kraju je Britanac završio sedam sekundi ispred svog momčadskog kolege.

Mercedesov vozač tvrdi kako je imao još dosta brzine u rezervi ako zatreba te dodaje kako njegovo vodstvo nikad nije bilo pod prijetnjom.

“Znali smo da će oni (Red Bull) biti brzi. Na treninzima nismo znali ništa o količinama goriva i da li svi pokazuju svoje karte. Ali danas, nisam bio pod prijetnjom niti jednog vozača. Ono što ste vidjeli u krugovima, ne moram učiniti više. Imao sam razmak od šest sekundi i nema potrebe imati više ili manje. Svaki put kada bi oni postavili brzo vrijeme, ja bih čuo za to i malo bih pojačao. Ako moram pojačati, imam dosta rezerve u tempu,” rekao je Hamilton.

Hamilton je još uvijek drugi vozač svjetskog poretka, ali sada ima samo četiri boda zaostatka za vodećim i svojim momčadskim kolegom, Nicom Rosbergom.

Izvor: GP1.hr