sport

Hamilton: Nebitno ako je Red Bull brži u Monaku

Vozači Mercedesa, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, bili su svjesni činjenice da jednostavno nisu bili dovoljno brzi da dostignu Red Bull na kvalifikacijama u Monaku.

Daniel Ricciardo je dominirao cijeli vikend, a na kvalifikacijama je bio brži od trećeplasiranog Hamiltona za četiri desetinke.

“Čestitke Ricciardu, bio je odličan. Cijeli vikend su brži, tako da smo znali da će biti ovakvi rezultati. Dao sam sve od sebe, ali činilo se kao da je bio još bolji u zadnjem krugu, nisam ga nikako mogao dostići,” rekao je Britanac.

Hamilton će startati sa trećeg mjesta iza Sebastiana Vettela u Ferrariju, ali se nada boljoj poziciji iako tvrdi da ga sutra čeka duga utrka jer je još puno toga nepoznato. Također, komentirao je i da će momčadi trebati koristi i druge komponente guma, jer su danas svi bili fokusirani na nove hypersoft gume.

“Ne znam jesu li ostali vozači probali druge komponente tako da će biti zanimljivo kako će sve to završiti. Mi ćemo se potruditi da reagiramo na vrijeme.”

“Imamo 21 utrku pa inženjeri trebaju donositi pametne odluke da bolid radi pravilno u većini njih. Samo je nekoliko sporijih staza u kalendaru tako da nismo zabrinuti jer je Red Bull upravo na takvoj stazi brži. Ima dosta staza na kojima ćemo se potruditi biti bolji,” komentirao je Hamilton.

Njegov momčadski kolega, Valtteri Bottas, slaže se s njime da je na stazi u Monte Carlu nedostajalo gripa.

“Veće je ograničenje bio grip nego neravnoteža, osjećao sam kao da kližem stazom. Znali smo da će biti teško iako smo imali bolje podešene bolida nego u četvrtak, bilo je bolji za voziti.”

“Red Bull je bio tako brz da je bio daleko izvan dosega,” rekao je Bottas.

Izvor: GP1.hr