sport

Hamilton: Nemam više džokera

Od trenutka kada je Mercedes objavio da će zamijeniti mjenjač na njegovom bolidu pa će time dobiti i kaznu od 5 mjesta, Lewis Hamilton je znao da ga čeka težak vikend u Kini. Međutim, Britanac je s osmijehom na licu govorio kako se veseli izazovu i probijanju kroz poredak.

No, još tehničkih poteškoća u prvoj rundi subotnjih kvalifikacija donijelo mu je nedjeljnu borbu s Manorom, Sauberom i Renaultom.

Sreća kao da je zaboravila Hamiltona u Kini. Britanac je u prvom krugu imao kontakt s Felipeom Nasrom u kojem je ostao bez prednjeg krila, a onda je i momčad pogriješila u strategiji pa je svjetski prvak morao napraviti jedan pitstop više nego je bilo potrebno. Međutim, Britanac je do kraja utrke uspio spasiti što se spasiti dalo te se uspio probiti na sedmo mjesto.

Ipak, Hamilton je svjestan da, ako želi zadržati naslov prvaka, mora podići svoju razinu igre, ali treba i malo više sreće.

“Ima još puno, puno vremena. Svašta se može dogoditi. Samo što više nemam džokera. Bila je to pomalo užasna utrka, ali bilo je odličnih iskustava i odličnih pretjecanja. Puno je različitih emocija i misli u mojoj glavi sada kada vidim da je sezona loše počela. Ali to je dio utrkivanja, to je dio puta. Takva nas iskustva zbližavaju, ojačavaju nas. Mene, moje mehaničare, moje inženjere,” rekao je Hamilton i nastavio.

“Dok sada govorim, ne osjećam onaj tamni oblak iznad mene koji sam imao prije. Naravno, ovo je teško razdoblje, ali imao sam dobar start, bilo je dobrih pretjecanja. Još uvijek mogu pretjecati. Ima dosta pozitivnih stvari koje možemo uzeti iz ove utrke. Na kraju nisam mogao pokazati sve svoje mogućnosti u pogledu brzine jer sam imao oštećen bolid. No, vratit ću se. Pali smo ovaj vikend, ali ustat ćemo i više se potruditi u idućem,” dodao je svjetski prvak.

Izvor: GP1.hr