sport

Hamilton: Nisam imao osjećaj da ovo mogu izgubiti

Lewis Hamilton je na VN Mađarske došao do svoje 48 pobjede u karijeri i time je postao prvi vozač Formule 1 koji je u Mađarskoj slavio pet puta.

Britanac je odradio rutinski posao cijelu utrku, a tek jedna iznimka je bio pokušaj Daniela Ricciarda na samom startu utrke, ali Hamilton je i to odradio s odličnom kontrolom bolida. Britanac nakon toga nije dopuštao svom momčadskom kolegi, Nici Rosbergu, da ozbiljnije zaprijeti.

Hamilton je ovom pobjedom postao i vodeći vozač u ukupnom poretku.

“Prvo, veliko hvala svim navijačima. Bili su odlični cijeli vikend,” rekao je Hamilton tijekom intervjua na postolju.

“Zbog tih ljudi je ova utrka spektakularna. Uvijek nam je ugodno ovdje, staza je dobra, grad je dobar, ali navijači su ti koji ovaj događaj čine velikim. Veliko hvala.”

Daniel Ricciardo je u utrci napravio dosta raniji drugi pitstop i počeo je smanjivati zaostatak za Mercedesovim vozačima. S pitwalla su upozorili Hamiltona da ubrza, ali on kaže kako ni u jednom trenutku nije bio zabrinut.

“Imao sam određenu postavku na upravljaču i osjećao sam da mi je to dosta da dođem od točke A do točke B. Time što sam ostavio to, nisam mogao imati savršena vremena kruga, ali znao sam da ću ih imati kasnije. Da sam ubrzao ritam u toj ranijoj fazi, možda ne bih bio tako brz na kraju. Znao sam što radim,” objasnio je Hamilton koji tvrdi kako je imao cijelu utrku pod kontrolom.

“Nije bilo trenutka u kojem sam pomislio da bih ovo mogao izgubiti. Ovo nije utrka u kojoj trebate prednost od pet ili deset sekundi. Radio sam ono što sam trebao, čak i ako pobijedimo s desetinkom sekunde. Održavao sam razmak od oko dvije sekunde. Kada sam trebao veći razmak, uradio sam s motorom što bih trebao i održavao sam vrijeme,” dodao je Britanac.

Izvor: GP1.hr