sport

Hamilton: Nisam odustajao, jer mi to ne radimo

Lewis Hamilton je imao šaroliku utrku za VN Španjolske na stazu pored Barcelone. Sve je djelovalo kao da mu je krenulo nizbrdo nakon kontakta s Kevinom Magnussenom u četvrtom zavoju prvog kruga, nakon čega je završio s probušenom gumom. Poslije promjene u boksu je pao na 19. mjesto (iza njega je bio samo Magnussen), i u tom trenutku je djelovalo kao da je za Lewisa utrka završena.

Toliko je bio razočaran da je u jednom trenutku predložio ekipi da odustane i sačuva motor, no ipak je nastavio utrku i serijom odličnih krugova i nekoliko atraktivnih pretjecanja je na kraju osvojio peto mjesto. Doduše, to peto mjesto je lako moglo biti i četvrto, ali zbog straha od kvara na rashladnom sustavu morao je drastično smanjiti brzinu, što je otvorilo vrata Carlosu Sainzu da vrati četvrto mjesto koje je par krugova prije izgubio od Lewisa.

“Bolid je bio sjajan u utrci. Brzina je bila puno bliža onima na vrhu poretka, što je bilo nevjerojatno. Stvarno je bila velika nesreća da smo završili s puknutom gumom u prvom krugu. Ali nisam odustajao, jer mi to ne radimo.”

“Ali, jao, da nisam imao taj problem na početku tko zna gdje bi završio. Sjajno je da smo imali tempo sličan vodećima,” rekao je Lewis.

Nije samo Lewis imao problem sa rashladnim sustavom – i njegov momčadski kolega George Russell je imao iste brige, te je i on morao drastično usporiti kako bi završio utrku. No, za razliku od Lewisa, George je imao sasvim dovoljno prednosti da zadrži svoje mjesto na postolju ispred Sainza. Upravo taj gubitak četvrtog mjesta kod Lewisa ostavlja gorak okus u ustima.

“Bilo je toplije nego smo očekivali, bilo je vrlo nezgodno s ovim bolidima. Ne znam što je točno bio problem, analizirat ću s ekipom. Morao sam voziti s pola gasa kako bi održavao bolid hladnim uz mnogo puštanja gasa na pravcu kako bi motor imao svježeg zraka za hlađenje.”

“Loše sam se osjećao nakon gubitka pozicije od Sainza, posebno kad se sjetim što sam sve prošao dok sam do te pozicije došao. Bio sam više od 30 sekundi iza ostalih, u ničijoj zemlji. Mogu vam reći, grozan je osjećaj biti toliko daleko od svih. Ali, morate dignuti glavu gore, nastaviti pritiskati i nadati se boljem.”

“Rekli su mi da sam mogao završiti osmi, što i nije neki impresivni rezultat. Ali, razmišljao sam, barem ću biti u bodovima. Na kraju sam se borio za četvrto mjesto, zbog čega sam bio sretan. Nadam se da ćemo nastaviti ovim smjerom i u idućim utrkama. Vidjet ćemo,” zaključio je Hamilton.

Objava Hamilton: Nisam odustajao, jer mi to ne radimo pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Izvor: GP1.hr