sport

Hamilton: ‘Ocon zaslužuje biti u konkurentnom bolidu’

Zakomplicirala se situacija za Estebana Ocona. Duže vremena se Ocona povezivalo s Renaultom, međutim, Daniel Ricciardo je na kraju zauzeo drugo mjesto u francuskoj ekipi za 2019.

S druge strane, jasne su namjere novog vlasnika Force Indije, Lawrencea Strolla, koji uz Sergija Pereza hoće njegovog sina Lancea koji trenutno vozi za Williams.

Ocon je danas ostvario najbolji rezultat u kvalifikacijama nakon što je u kišnim uvjetima zauzeo treće mjesto na stazi Spa-Francorchamps.

“Nažalost, Formula 1 je u čudnoj situaciji gdje neke momčadi uzimaju novac umjesto talentiranih vozača,” rekao je Lewis Hamilton za Motorsport.

“To znači da je struktura sporta vjerojatno pogrešna što se tiče distribucije novaca.”

“Ne znam tko je gdje potpisao i koja su mjesta dostupna no Ocon je fantastičan vozač koji zaslužuje mjesto u momčadi na vrhu poretka.”

“Ne može netko s novcem zauzimati mjesto ispred boljeg vozača. To se ne bi smjelo dešavati i netko treba nešto poduzeti u vezi toga.”

Televizijske kamere su također uhvatile razgovor Sebastiana Vettela s Oconom u kojem je Ocon praktički potvrdio da će Lance Stroll činiti vozačku postavu Force Indije zajedno s Sergiom Perezom.

Vettel: I dalje ništa za iduću godinu?

Ocon: Ništa.

Vettel: Nećeš biti u Force Indiji, ne?

Ocon: Ne, ne. Mjesto je zauzeto.

Vettel: Da? Tko?

Ocon: Pogodi! Onaj koji ga je kupio.

Vettel: Da, ali što s Perezom?

Ocon: Perez donosi novac…

Vettel je potom upitan što misli o Oconovoj budućnosti na što je odgovorio da su današnje kvalifikacije dovoljne da ga ekipe razmatraju.

“Teško je procjeniti situaciju kada niste upleteni, no vjerujem da sve radi dobro,” izjavio je Vettel.

“Vrlo je dobro za njega što je odradio ovako dobre kvalifikacije. Nadmašio je brzinu bolida i mislim da to dovoljno pokazuje s obzirom da je u tako kaotičnim uvjetima vrlo lako napraviti pogrešku.”

Ocon je izjavio da je “oduševljen” komentarima Vettela i Hamiltona i dodao:

“Trenutno ne znam gdje ću se utrkivati iduće sezone i što ću raditi. Jedino što mogu jest da se fokusiram na svoj posao i da ga radim najbolje što mogu.”

“Ako radite dobar posao u Formuli 1 momčadi vas ne mogu tek tako preskočiti. Trebaju te, i to namjeravam napraviti.”

Izvor: GP1.hr