sport

Hamilton ponosan zbog trijumfa na Hockenheimringu

Lewis Hamilton kaže kako je njegova pobjeda na VN Njemačke rezultat popravljanja grešaka iz “nesavršenih” kvalifikacija te je dodao kako velike zasluge ima i sjajan start u utrku.

Hamilton je startao kao drugi iza Nice Rosberga, ali Britanac je vrlo brzo preuzeo vodstvo te je od tamo kontrolirao utrku i došao je do šeste pobjede ove sezone i do 49. u svojoj karijeri.

Trostruki svjetski prvak je danas bio puno bolji nego u jučerašnjim kvalifikacijama te je uspješno zaključio mjesec srpanj s četiri pobjede.

“Kakva utrka. Jučer sam bio drugi, ali imao sam sjajan start. Moji inženjeri su napravili fantastičan posao i moj balans je bio odličan. Sve sam imao pod kontrolom pa sam pazio i na motor,” rekao je Hamilton.

“Nisam napravio niti jednu grešku i sretan sam s onim što sam danas napravio. Došao sam napraviti posao i jučer nije bilo savršeno, ali učite iz takvih stvari. Danas sam vjerovao da je čaša napola puna i na kraju sam je napunio do vrha,” dodao je.

Britanac sada u ljetnu stanku ide s 19 bodova prednosti ispred Rosberga, a prije u svibnju je zaostajao 43.

“Mislim da cijela momčad, svi u tvornici i svi ovdje su radili naporno u prvom dijelu sezone. Svi oni trebaju odmor, svi mi trebamo odmor pa mislim da je on itekako zaslužen. Svima veliko hvala,” završio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr