sport

Hamilton: Promoviram Formulu 1 više nego ijedan drugi vozač

Trostruki svjetski prvak, Lewis Hamilton, tvrdi kako niti jedan drugi vozač nije promovirao Formulu 1 u mjeri u kojoj ju on promovira te dodaje kako se, zbog sveg svog truda, ne osjeća odgovornim prema sportu.

Britanac je debitirao u natjecanju 2007. godine i iste godine mu je naslov prvaka izmakao za samo jedan bod. Međutim, već iduće godine Hamilton osvaja naslov prvaka te time raste njegova medijska popularnost na stazi i izvan staze.

Hamilton je vrlo aktivan na društvenim mrežama u pokušajima da svoje navijače obavijesti o svojim aktivnostima pa je time zvjezdani način života 31-godišnjaka diskutiran na daleko i na široko.

“U Formuli 1 sam već 10 godina, dajem svoju krv, suze i znoj za sport. Ne osjećam da mu išta dugujem. Vjerojatno ga promoviram više nego je ijedan vozač ikada. Na događajima govorim o Formuli 1 više nego ijedan vozač. Vjerojatno više nego svi oni skupa,” rekao je Hamilton u razgovoru za CNN.

“Ne osjećam kao da imam neke odgovornosti prema sportu. Imam odlične navijače i dajem vremena koliko mogu da bi motivirao one koji me prate. Ne znam što više mogu dati,” dodao je.

Iako su skoro svi vozači Formule 1, kroz svoju udrugu GPDA, stali skupa, Mercedesov vozač kaže kako njihove akcije ostaju ograničene.

“Na kraju, sport i posao su novac i moć. Mi vozači možemo reći neke stvari, ali na kraju će odluke donositi oni koji sjede u foteljama, vrte olovkama, plaćaju račune i zarađuju novac. Ne kažem da je to loše. Ali ovo je kao korporativni posao, novac je moć, novac je vladar. Ljudi koji su vlasnici sporta donose odluke,” zaključio je Britanac.

Izvor: GP1.hr