sport

Hamilton: Ricciardo nema dobrih opcija za 2019. osim Red Bulla

Lewis Hamilton je nedavno izjavio kako Daniel Ricciardo nema ozbiljnih mogućnosti prijeći u neku top momčad sljedeće sezone.

Time bi Australac ostao u Red Bullu, u kojem je proveo većinu svoje karijere.

Ricciardo bi se vjerojatno zadovoljio s mjestom u Mercedesu, koji zasad nema ni jednog potpisanog vozača za sljedeću sezonu, i u Ferrariju koji ima potpisanog Vettela ali ne i drugog vozača.

Lewis Hamilton je 2012. godine prešao iz Mclarena u Mercedes ali kaže da takva opcija nije moguća jer nema ozbiljne alternative osim Red Bulla.

”Pozicija u kojoj se on nalazi je stvarno specifična.”

”Oni su jaka momčad i stvarno vidim njegovu budućnost tamo iako, on je top vozač i sigurno će biti mjesta u svim top momčadima za njega.”

”Da dođe trenutno u Mercedes je malo vjerojatno. U Ferrariju je Kimi dobar ove sezone i htjet će sigurno nastaviti, tako da ni tamo ne vidim mjesto.”

Njegov sadašnji momčadski kolega, Max Verstappen, je prošle sezone potpisao višegodišnji ugovor do 2020. godine.

Nakon lošeg starta u sezonu mladog Nizozemca, sve više se počelo pričati o tome kako je ipak Ricciardo vozač broj 1 u ekipi i da zaslužuje bolji i novi ugovor.

”Rekao sam mu da radi solidan posao,” izjavio je Hamilton, i dodao: ” Njegov momčadski kolega ima puno veću plaću od njega a on i dalje je konzistentniji i brži od njega.”

”Vrlo je bitno da tvoja ekipa te podržava i da ti drže leđa. Naravno s novim ugovorom će sve to i pokazati.”

Kao što znamo dogodine postoji mogućnost da Red Bull pređe na Hondine motore iako se Mclaren nakon 3 sezone odlučio razići zbog loših performansi.

Renaultov motor, iako brži i bolji od Honde, još uvijek nije na razini Ferrarija i Mercedesa. Hamilton kaže da je usprkos tome, Red Bull na dobrom mjestu.

”Ako u nekom trenutku dobiju bolji motor uplest će se još više u dvoboj između nas i Ferrarija.”

”Ima još puno do kraja sezone tako da mora spustiti glavu i raditi ono što radi najbolje,” zaključio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr