sport

Hamilton se bojao otkazivanja motora

Tijekom cijele utrke VN Kanade, Lewis Hamilton mislio je da će mu motor izgubiti snagu svakog trenutka što se odrazilo i na njegov lošiji rezultat tako što je završio na petom mjestu.

Mercedes je trebao ugraditi novu pogonsku jedinicu ali zbog upitne kvalitete, proizvođač je rekao da će novo poboljšanje trebati pričekati do VN Francuske. Zbog toga su se oba vozača Mercedesa i Force Indije morali zadovoljiti sa starim komponentama na utrci u Montrealu.

Hamilton je koristio isti motor na prošlih šest utrka, a tijekom ove utrke javljao je preko radija svojoj momčadi o gubitku snage. Zbog ovih problema, utrku je završio na petom mjestu ali i osjećao je olakšanje što je uopće završio.

“Zahvalan sam i sretan što sam uopće došao do kraja. Od početka se osjećao gubitak snage i borio sam se s pregrijavanjem motora. U svakom krugu sam mislio da će motor otkazati.”

“Snaga se vraćala pa padala i opet vraćala. Ovo je sedma utrka za motor tako da je dosta proživio. Mogao sam puno više toga izgubiti.”

Hamilton je komentirao i nove regulacije i ograničenja koja ne idu u prilog cjelokupnoj slici sporta.

“Nadam se da nećemo sljedeće sezone imati samo dva motora jer to će biti apsurdno. Bilo je zabavnije kad smo imali više motora na raspolaganju.”

“Mislim da ovaj sport ide u krivom smjeru. Moraju promijeniti ove motore, kažu da žele uštedjeti, a troše više da ih proizvedu.”

“Trebamo pravu snagu,” rekao je Mercedesov vozač.

Neizvršni direktor Mercedesa, Niki Lauda, rekao je da Hamilton nije mogao koristi punu snagu motora zbog previsoke temperature ali nije ni htio riskirati sa novom komponentom koja nije još zadovoljavajuće kvalitete.

“Morali smo kontrolirati i nadgledati temperaturu njegovog motora zbog čega nije mogao ostvariti bolji rezultat. Igrali smo na sigurno, nismo htjeli koristiti novu pogonsku jedinicu,” komentirao je Lauda.

Izvor: GP1.hr