sport

Hamilton se u simulatoru priprema za VN Austrije

Lewis Hamilton, Mercedes media

Lewis Hamilton priznao je da će provesti više vremena nego što je uobičajeno u Mercedesovom simulatoru uoči VN Austrije jer o toj stazi zapravo ne zna ništa. Zadnja utrka u Zeltwegu održana je 2003., četiri godine prije Hamiltonovog debija u Formuli 1 za McLaren. Mercedesov vozač je zbog tehničkih problema odustao u nedjelju. To mu je drugo odustajanje ove godine te sada zaostaje 22 boda za momčadskim kolegom Nicom Rosbergom.

“Davno prije kada sam imao 13 godina vozio sam tu stazu u igrici, ali kada dođem u simulator naučit ću brzo”, rekao je Britanac za Guardian. “Iskreno, ne znam kako izgleda prvi zavoj ali saznat ću prije nego dođem tamo. Nico je u Austriji vozio u Formuli BMW ali dat ću sve od sebe.”

Nico Rosberg tamo je zaista vozio 2002. kada je i osvojio naslov u Formuli BMW.

“Želim biti spreman za iduću utrku. U planu imam puno treninga. Već sam dva puta odustajao i tu sam izgubio skoro 50 bodova. Morat ću ih vratiti negdje drugdje”, rekao je Hamilton.

“Momčad će pokušati ustanoviti što je uzrokovalo problem u nedjelju. Dečki u tvornici već analiziraju i riješit će to. Uvijek pokušavate pronaći nešto što će vam pomoći da dođete naprijed ali svaki puta kada to napravite to se podijeli s drugom osobom (momčadskim kolegom i trenutno vodećim u prvenstvu). To je vrlo teško ali isto je s obje strane i morat ću se truditi. Ništa ne možete sakriti osim ako ne vozite brzo na treninzima ali tako samo škodite sebi.”

Izvor: GP1.hr