sport

Hamilton: U utrci nije bilo pravog utrkivanja

Mercedesov vozač Lewis Hamilton prokomentirao je ovogodišnje izdanje VN Monaka i ukratko pojasnio zašto smo u utrci vidjeli (ni)malo pravog utrkivanja i akcije.

Aktualni svjetski prvak izjavio je kako zbog čuvanja guma i strategije, na VN Monaka nije bilo pravog utrkivanja, barem kada je u pitanju vodeća petorka (Ricciardo, Vettel, Hamilton, Raikkonen, Bottas).

Nove, po prvi puta u ovoj sezoni korištene, hypersoft gume na kojima je startala velika većina vozača morale su se prema očekivanjima, mijenjati u ranoj fazi utrke. Hamilton je to učinio u 12 krugu, a nedugo potom isto su napravili i ostali iz vodeće skupine.

Kako je Britanac nakon izlaska iz boksa na novom setu ultrasofta trebao odraditi još 66 krugova, rekao je kako se njegova utrka u najvećoj mjeri svela na čuvanje guma i razmišljanje o tome kako bolid na spomenutim gumama dovesti do cilja bez još jednog ulaska u boks. Slična je situacija bila i kod ostalih.

Hamilton je nakon utrke izjavio kako je za njega ovo bilo čisto kruženje stazom bez pravog natjecateljskog naboja.

“Mislim da smo svi doslovno kružili stazom, rekao bih već od šestog kruga. Lagano kruženje, tako da to ne možemo nazvati pravim utrkivanjem,” smatra Mercedesov vozač.

Hamilton je čestitao Ricciardu na pobjedi ali je još jednom naglasio kako su tijekom utrke svi bili zaokupljeni isključivo čuvanjem guma, a ne utrkivanjem.

“Daniel je danas napravio odličan posao i stvarno sam sretan zbog njega, ali što se same utrke tiče, danas smo svi bili dosta suzdržani. Kružili smo stazom kako bismo bili sigurni da ćemo stići do kraja utrke.”

Aktualni prvak za kraj je prokomentirao pomalo dosadnjikavu utrku.

“Ne znam koliko je današnja utrka bila zanimljiva za gledati. Ako je, nema problema,” zaključio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr