sport

Hamilton ugodno iznenađen Mercedesovim performansama

Nakon dvije vezane pobjede u Azerbajdžanu i Španjolskoj koje su barem malo vratile osmjeh na lice aktualnom prvaku, Mercedesov Lewis Hamilton najavio je kako bi na nadolazećoj Velikoj nagradi Monaca mogli imati dosta problema kada su u pitanju performanse bolida.

Naime, problemi na ovoj stazi Hamiltonu nisu strani jer, podsjetimo, i prošle je godine ovdje nakon problema u kvalifikacijama došao tek do sedmog mjesta. Kada se uz dobru formu Ferrarija uzme u obzir i Red Bullov potencijal na sporijim stazama, Britančeva zabrinutost činila se opravdanom.

Ipak, nakon više nego solidno odrađenih slobodnih treninga na kojima je Hamilton zauzeo treće i četvrto mjesto s prilično malim zaostacima za Verstappenom i Vettelom, Britanac (i njegov Mercedes) zasad uopće ne izgledaju loše, dapače. Tome se pomalo iznenadio i sam Lewis.

“Bilo je OK, nismo pretrpjeli nikakvu štetu na bolidu što je dobro. Oba Red Bulla bila su brza tijekom oba treninga, a mi smo se malo mučili što je bilo za očekivati. Na nekim dijelovima staze izgledamo dosta dobro, na nekim malo slabije,” rekao je Hamilton.

“Imamo dosta toga za odraditi ali nismo u potpunom mraku, čak bih rekao kako smo u puno boljoj poziciji nego primjerice prošle sezone. Bliži smo Red Bullu i Ferarriju nego što sam očekivao iako smo još uvijek par desetinki u zaostatku,” pojasnio je Mercedesov vozač.

Britanac je prokomentirao i svoje izglede u mogućoj borbi za sam vrh.

“Neke stvari moramo popraviti i odraditi ukoliko se želimo boriti za pobjedu. Također, moramo se pozabaviti i postavkama samog bolida kako bismo izvukli maksimum u utrci,” zaključio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr