sport

Hamilton: Veći pritisak još nisam osjetio

Tijekom kvalifikacija na Silverstoneu, Lewis Hamilton se našao pod povećanim pritiskom kako bi osvojio najbolje mjesto na gridu pred domaćom publikom.

Sebastian Vettel u Ferrariju uspio je biti brži od Britanca u Q3 i priznao je da se morao više potruditi kako bi si osigurao 76. pole position u karijeri.

Hamilton je bio poprilično emocionalan nakon kvalifikacija, kako zbog sudjelovanja Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu tako i zbog pritiska Ferrarija.

“Sve mi se nakupilo. Znajući da je Ferrari jako blizu, činilo mi se kao da sam odvozio najbolje što sam ikad mogao.”

“Veći pritisak od ovog još nisam osjetio i kad je bilo gotovo… Ne mogu vam opisati koliko sam se tresao, bio sam pod navalom adrenalina, vozio sam iznad svih mojih mogućnosti.”

“Teško je vjerovati da mi je ovo 76. pole position. Tako sam sretan,” rekao je Britanac.

Mercedesov vozač je priznao da ga je Ferrari natjerao da pomakne svoje granice.

“Danas su dečki stvarno izveli nešto posebno u Q3. Njihov bolid je bio jako brz danas. Bilo je teško odvoziti brži krug.”

“Ovo je više “tehnička” staza, treba znati postaviti bolid na pravo mjesto kako bi izvukli maksimum iz guma. Napravio sam sve da to postignem. Stvarno sam to htio za Englesku.”

“Taj krug je bio stvarno intenzivan. Prvi krug kad sam izašao je bio dobar ali kasnije sam vidio da zaostajem za sekundu. Naravno, to dodaje određeni pritisak, jer znam da će Vettel biti bolji. Morao sam vratiti sekundu i još se poboljšati.”

“Pomicanje granica bez da ju izgubim, najteži je posao koji bolid mora izvesti,” komentirao je Hamilton.

Izvor: GP1.hr