sport

Helmut Marko: Ricciardo čeka da Hamilton obnovi ugovor s Mercedesom

Pregovori oko novog ugovora između Daniela Ricciarda i Red Bulla su na čekanju jer Ricciardo čeka Hamiltonov potpis na novom ugovoru s Mercedesom.

Možda ovo zvuči kao glasina, no ova vijest je došla od Helmuta Marka. U Red Bullu žele zadržati Ricciarda iako ga povezuju s mogućim prelaskom u Ferrari ili Mercedes.

“Ricciardo je rekao kako ne želi potpisivati ugovor s nama dok to ne uradi Lewis s Mercedesom. Možda je to malo čudno, no očekujemo da ćemo pregovore uskoro završiti,” izjavio je Marko.

Dok čekamo vijesti oko Hamiltonovih pregovora s Mercedesom oko novog ugovora, javlja se Niki Lauda koji je uvjeren da će Hamilton ostati vjeran Mercedesovoj momčadi, a misli da Ricciardo ovim potezom želi “ucijeniti” momčad kako bi si priskrbio što bolji ugovor.

“Lewis ostaje s nama. Odugovlačenje oko potpisa ugovora je zbog nekih sitnica poput promocija i slično,” rekao je Lauda.

“Nismo ponudili ugovor Ricciardu, a ako on očekuje da ćemo nešto ponuditi načekat će se,” Niki se osvrnuo na priče o Ricciardu.

Odlična vijest za Red Bull je da je Ricciardo u dobroj formi te da se pobjedom u Monaku direktno uključio u borbu za titulu. Dodatan elan momčadi daje i najavljena nadogradnja motora za nadolazeću utrku u Kanadi. Nakon utrke Red Bullu preostaje odlučiti hoće li ostati vjerni Renaultu ili prelaze na Hondine pogonske jedinice.

Izvor: GP1.hr