sport

Honda će u Monaku ili Kanadi debitirati s novim motorom

Hondin šef Yusuke Hasegawa je potvrdio da će McLaren dobiti novu specifikaciju pogonske jedinice u Monaku ili u Kanadi. To bi se trebalo poklapati s planiranim uzimanjem novih motora za vozače britanske momčadi. Fernando Alonso, odnosno Stoffel Vandoorne je na drugi motor sezone prešao u Bahreinu, a ta je jedinica već odradila četiri trkaća vikenda. Jenson Button je drugu načeo u Kini te je s njom odradio tri utrke.

“Nastavljamo razvijati. Moguće je uvođenje nekih nadogradnji već sljedećeg tjedna. Međutim, ne želim trošiti tokene na mala poboljšanja pa trebamo odlučiti kada ćemo ih uvesti. U Monaku ili u Kanadi ćemo imati novi motor kao dio ciklusa pa bismo morali uvesti nekakvu nadogradnju, ali nismo još odlučili koju.”

Iako tokene nisu trošili do ovog dijela sezone, Hasegawa kaže da je pomaka ipak bilo.

“Iako koristimo istu specifikaciju kao na prvoj utrci, na svim utrkama istiskujemo još snage iz istog motora isprobavanjem različitih postavki. U Sočiju i u Španjolskoj smo pokušavali koristiti većinu postavki za maksimalnu snagu tijekom utrke. To obično pokušavamo koristiti samo u kvalifikacijama, ali zbog potrebe za većom snagom smo uveli neke nove načine rada za utrku i bilo je dobro. Dosta ohrabrujuće”, rekao je Hasegawa.

Izvor: GP1.hr