sport

Honda će u zadnji tren odlučiti hoće li u Kanadu doći s novim motorom

Honda je jedini proizvođač pogonskih jedinica koji nije potrošio niti jedan razvojni token ove sezone, odnosno na raspolaganju ih imaju još 18. Japanci će u zadnji tren odučiti hoće li svoju prvu nadogradnju pripremiti za VN Kanade, a šef Yusuke Hasegawa kaže da je ohrabren rezultatima s dinamometra u tvornici u Sakuri.

“Nema sumnje da je snaga važna u Kanadi”, rekao je Hasegawa. “To je stani-kreni staza pa je potrošnja goriva važan aspekt. Naravno da želim uvesti neka poboljšanja, ali ovog trenutka to ne možemo potvrditi. Planirana nadogradnja se nalazi na dinamometru u Sakuri, vidio sam neke dobre rezultate. Stvar je u tome da moramo potvrditi da je tehnologija u redu.”

Prva Hondina nadogradnja bi se trebala odnositi na sam motor s unutarnjim izgaranjem. Renault je prije nekoliko dana iskoristio tri tokena koji bi trebali donijeti pola sekunde. Hasegawa je priznao da je iznenađen ovim poboljšanjem svojim suparnika, naročito jer je za to bilo potrebno samo tri tokena.

“Da, bio sam iznenađen. Samo tri tokena. Ako su točne glasine da su tom nadogradnjom napravili promjene kod izgaranja, onda ne vjerujem da su to učinili sa samo tri tokena. To kažem ako su glasine točne, stvarne brojke nisam vidio.”

Izvor: GP1.hr