sport

Horner: Ne želimo Alonsa! Gdje god dođe napravi kaos

Red Bull će promovirati nekog vozača iz svoje momčadi prije nego će riskirati i potpisati kaotičnog Fernanda Alonsa, tvrdi šef austrijske momčadi Christian Horner.

Nakon objave da Daniel Ricciardo napušta momčad nakon ove sezone, ostalo je upražnjeno vozačko mjesto uz Maxa Verstappena. Iako iduće godine crveni bikovi prelaze na Hondine motore i veliko je pitanje kako će to rezultirati u prvoj godini suradnje, Red Bull je i dalje tražena opcija za vozače.

Alonso je uz ostale vozače definitivno na listi da zamijeni Australca, ali šefovi Red Bulla nisu baš optimistični po tom pitanju i izgleda kako im Španjolac nije baš visoko na listi.

“Imam veliko poštovanje prema Fernandu. On je veliki vozač, fantastičan vozač,” rekao je Horner u podcastu za službenu stranicu Formule 1.

“Ali mislim da će to biti jako teško. On ima tendenciju da uzrokuje kaos gdje god ode. Nisam siguran da bi to bila ‘zdrava’ stvar da dovedemo Fernanda u momčad. Mislim da je nama bolje da nastavimo investirati u mladost prije nego da dovedemo vozača koji je pri kraju svoje karijere,” dodao je Horner.

Time je Horner otkrio kako su Pierre Gasly i Carlos Sainz glavni kandidati za mjesto u Red Bullu.

“Gledati ćemo sve, ali mislim da moramo investirati u talent iz vlastite kuće. Vettel, Verstappen, Ricciardo, Sainz, Gasly, to su sve naši talenti koje smo mi stvorili i proizvodi juniorskog programa Red Bulla.”

“Sainz i Gasly su jako brzi vozal i mislim da nam to daje priliku da odahnemo. Oni su još pod ugovorom do kraja godine. Pogledat ćemo sve dostupne opcije i moramo biti sigurni da donosimo najbolju odluku za momčad,” zaključio je Horner.

Izvor: GP1.hr