sport

Horner: Pole position zasluga Renaultovog motora

Daniel Ricciardo je u kvalifikacijama za VN Monaka osvojio svoj prvi pole position u karijeri, a njegov šef Christian Horner zasluge pripisuje B-specifikaciji Renaultove pogonske jedinice. Drugoplasirani Nico Rosberg je imao zaostatak od 0.169 sekundi za Red Bullovim vozačem.

“Renault je napravio dobar posao, dobitak iz pogonske jedinice iznosi oko 0.2 sekunde. To će biti još malo više kada dođemo na staze poput Montreala i Azerbajdžana. Prema tome, to je bio pozitivan korak i bez toga ne bismo osvojili pole position“, rekao je Britanac.

Austrijska momčad je trenutno zadovoljna rezultatima svog dugogodišnjeg partnera koji im je isporučio jednu novu specifikaciju utrku prije planiranog.

“I prije Maxovog dolaska u momčad je bilo jasno da će ju Ricciardo dobiti ako ona postane dostupna. Snažno smo pritiskali Renault od početka godine kako bi motor bio spreman za ovu utrku. Svaka im čast za to ostvarenje jer je bilo zakazano za Montreal…”

Prošlog tjedna je potvrđeno produljenje ugovora s francuskim proizvođačem pogonskih jedinica za još dvije sezone, a u tome im se pridružila i sestrinska momčad Toro Rosso.

Izvor: GP1.hr