sport

Horner: Promjena krila je nezrela odluka

Vođa Red Bullove momčadi Christian Horner smatra kako je odluka Formule 1 da se za sljedeću godinu poboljša pretjecanje zasnovana na nezrelom istraživanju te da je brzinski progurana.

Momčad iz Austrije bila je jedna od momčadi koje su glasali protiv ovog prijedloga skupa s McLarenom, Renaultom, Toro Rossom i Haasom. Horner priznaje kako nije očekivao da će prijedlog proći te smatra kako je potpora Mercedesa i Ferrarija bila ključna.

“Malo me začudilo,” rekao je Horner za Motorsport.com te dodao; “Za manje od tjedana došlo je od toga da nitko ne podržava prijedlog do toga da ga velike momčadi podržavaju.”

“Problem je što je prijedlog došao od nezrelog istraživanja, fokusira se na 2021. godinu te nije zajamčeno da će imati željeni utjecaj,” smatra Britanac.

Promjena izgleda bolida skupa je odluka koji će manje momčadi puno teže prihvatiti pa Horner smatra kako su F1 i FIA trebale naći drugačiji način da poboljšaju utrke.

“Po meni odluka nije dobro promišljena, brzinski je donesena, a nije sigurno da će imati utjecaja te košta previše,” zaključio je vođa Red Bulla te dodao; “Čini se potpuno nepotrebno.”

Izvor: GP1.hr