sport

Horner se zahvaljujući novom motoru nada borbi s Ferrarijem i Mercedesom

Uspješni testovi B-specifikacije Renaultove pogonske jedinice su izmamili osmjeh na lice Red Bullovog šefa Christiana Hornera, koji se nada da će se njegova momčad sada ravnopravno boriti s Ferrarijem, te ponekad zaprijetiti aktualnim svjetskim prvacima – Mercedesu.

Bivši četverostruki svjetski prvaci su prošlog tjedna došli do prve pobjede nakon nešto manje od dvije godine, a Horner je nakon sezonskih testova pohvalio svoje partnere.

“Moram pohvaliti naše partnere TAG Heuer koji su napravili odličan posao s napretkom oko motora. S obzirom na ono što dolazi u narednim utrkama, puno je razloga za optimizam. Ako dobijemo ono što pričaju i ako nas to stavi u poziciju da se barem utrkujemo s Ferrarijima svakog vikenda, onda se nadam da možemo početi smanjivati taj zaostatak za Mercedesom na određenim stazama. Ricciardo se kvalificirao 0.65 s iza Lewisa Hamiltona u Španjolskoj, što je čini mi se najmanje što je netko uspio u posljednjih 12 mjeseci. Na stazi poput Barcelone je to stvarno ohrabrujuće. Ako možemo pronaći nekoliko desetinki s pogonskom jedinicom, to ćemo svakako sa zadovoljstvom prihvatiti.”

Renault će u Monaku imati samo jedan motor za svaku od svojih ekipa. Red Bull još nije odlučio koji će vozač nastupiti s novom specifikacijom. Ranije su tvrdili da neće pritiskati Renault dok god oni ne budu potpuno spremni za debi nove jedinice.

“Ako postoji bilo kakva mogućnost da budemo kompetitivniji u Monaku, naravno da ćemo ju prihvatiti, ali tu odluku moraju donijeti dečki iz Renaulta.”

Izvor: GP1.hr