sport

Horner: Verstappen mora učiti od Ricciarda

Red Bull je ove godine, unatoč vrlo dobroj formi, u nezavidnoj poziciji. Max Verstappen je u Azerbajdžanu drugu utrku zaredom napravio incident kojim je uništio utrku sebi, a i drugom vozaču. Da stvar po Red Bull bore gora, u drugom slučaju to je bio momčadski kolega Daniel Ricciardo. Navijači protestiraju protiv Verstappenove rizčne vožnje, najčešće mu poručujući da napusti Formulu 1 prije nego nekoga ubije. No, vozača Red Bulla to nimalo ne smeta te kritičarima uzvraća kako je takva vožnja dio njegovog trkaćeg stila. Christian Horner izjavljuje kako bi bilo dobro da se mladić ugleda na svog starijeg i iskusnijeg momčadskog kolegu.

“Na kraju krajeva, Verstappen će iz trenutnog stanja izvući pozitivno iskustvo. Najvažnije je da ući na svojim pogreškama,” objasnio je Horner.

Nakon međusobnog incidenta u Bakuu, Horner je naredio svojim vozačima da posjete pogon u Milton Keynesu kako bi se ispričali cjelokupnoj momčadi. Savjetnik Helmut Marko je dodatno upozorio dvojac o mogućim momčadskim naredbama ako se sličan incident ponovi. Horner, pak, smatra kako se nesreće više ne bi trebale događati. Utjecaj Ricciarda će neizbježno prijeći na Verstappena.

“Još jedna stvar iz koje će Verstappen izvući korist jest činjenica da je Ricciardo vrlo uglađen i razvijen vozač. Očito da je trenutno u drukčijoj fazi vlastitog napretka.”

“Može naučiti jako puno lekcija od Daniela jer, čak i nakon incidenta u Azerbajdžanu, Max prema njemu gaji poštovanje,” rekao je Horner.

Ubrzo nakon nesreće, Ricciardo i Verstappen su se rukovali u znak pomirdbe. Horner ih je osobno pohvalio za taj čin.

“Stali su ispred naših zaposlenika i ispričali im se. O incidentu su govorili vrlo otvoreno. Oba vozača su se vrlo uzorno nosila s posljedicama nakon Bakua.”

“Došli su ovdje u Milton Keynes i ispričali se svima,” ispričao je Horner.

Još je mnogo utrka do kraja sezone, ali i mnogo prilika da dvojac ponovno odmjeri snage na stazi. Preostaje nam vidjeti hoće li razina borbenosti i dalje ostati ista ili će Horner svojim prijetnjama uspjeti ukrotiti uzavreli ugođaj.

Izvor: GP1.hr