sport

Horner: Verstappen nije mogao dobiti goru lekciju

Šef Red Bulla, Christian Horner, tvrdi kako će Max Verstappen trebati naučiti lekciju nakon nesreće na današnjem trećem treningu u Monaku.

Verstappen će sutrašnju utrku započeti sa samog kraja grida nakon što njegova momčad nije uspjela pripremiti bolid za kvalifikacije.

Njegov bolid je trebao novi mjenjač jer se na posljednjem treningu zaletio u zid na istom mjestu kao i 2016. godine.

Hornera je najviše pogodilo to što se od Nizozemca očekivalo da će biti na početku grida uz njegovog momčadskog kolege Daniela Ricciarda koji je završio na prvom mjestu na kvalifikacijama i postigao novi rekord staze.

“Nakon nesreće smo tek vidjeli da je ulje mjenjača curilo. Za mijenjanje mjenjača bi dobili kaznu od pet mjesta, ali čak sa mehaničarima od oba bolida nismo uspjeli zamijeniti na vrijeme. Danas jednostavno sreća nije na našoj strani.”

“Svi znamo da je Verstappen brz vozač i za ovaj vikend smo imali odličan bolid. Nitko nije više frustriran nego on jer se trebao natjecati sa najboljima. Goru lekciju nije mogao dobiti,” komentirao je Horner.

S druge strane, šef Red Bulla je zadovoljan s današnjim rezultatom Ricciarda.

“Bio je najbrži u svakoj sesiji i kvalifikacijama i odvozio je dva odlična kruga koja su bila dovoljno brza da bude prvi. Napravio je dobar posao.”

“Ovo je gorko-slatka situacija. Sretni smo zbog Ricciarda ali je frustrirajuće jer smo smo imati dva vozača na vrhu,” dodao je.

Ricciardo se nada da će po drugi puta odnijeti pobjedu u Monaku, a sutrašnja utrka će biti i 250. utrka za Red Bull.

Izvor: GP1.hr