sport

Hulkenberg iznenađen brzinom Renaulta

Nico Hulkenberg kaže kako je vrlo iznenađen brzinom koju je Renault pokazao u subotnjim kvalifikacijama za VN Kine. Nijemac se kvalificirao na sedmo mjesto iza Williamsovog Felipea Masse.

Hulkenberg kaže kako je ovo veliki napredak za momčad iz Enstonea, pogotovo nakon što su se dosta mučili s bolidom u Australiji. Isto tako dodaje da se bolid izvrsno ponašao stazi od prvog suhog treninga u subotu ujutro.

”Melbourne je za nas bio produženi zimski test, jer na testiranju nismo uspjeli odvoziti veliku distancu. Naučili smo dosta nakon Australije i promijenili smo određene postavke koje nam nisu odgovarale. Zbilja smo se radovali da dočekamo taj petak i počnemo raditi na bolidu. Međutim, od petka nismo imali ništa. Šteta, nismo znali kako uopće naš bolid izgleda ovdje na stazi u Shanghaiju.”

”Ali od trećeg slobodnog treninga od prvog kruga, osjećao sam se vrlo zadovoljno u bolidu. Balans je bio jako dobar, grip je bio u redu, zapravo cjelokupno stanje bolida je bilo odlično. Tako da sam vrlo zadovoljan i sretan s ovim što smo pokazali u kvalifikacijama,” izjavio je Hulkenberg.

Hulkenbergov momčadski kolega Jolyon Palmer, kažnjen je s pet mjesta na gridu. Britanac će u utrku krenuti iz posljednjeg startnog reda.

Izvor: GP1.hr