sport

Imola povukla žalbu zbog Monzinog domaćinstva

Žalba Imole u kojoj se navodi da je lokalna vlada podržavala Monzu u domaćinstvu VN Italije je povučena dok se čekala službena odluka.

U rujnu su direktori Monze potvrdili da su postigli novi trogodišnji dogovor kako bi VN Italije ostala na toj stazi u kalendaru Formule 1, ali su isto tako potvrdili da ugovor još nije potpisan.

Imola je potom odlučila reagirati jer su smatrali da nije legitimno da Automobilistički klub Italije podržava vladu da pomogne financijski održavanje utrke u Monzi, a ne u Imoli.

Sudsko saslušanje je zakazano 26. listopada kako bi se pozabavilo ovim slučajem, ali je sve to odgođeno zato jer je prigovor povučen.

To će sada omogućiti Monzi da nastavi razgovore s Bernijem Ecclestoneom kako bi u potpunosti riješili dogovor u nadolazećim tjednima.

“Imola je povukla prigovor protiv Monze pa tako sudsko saslušanje zakazano za 26. listopad nije održano. To otvara mogućnost Monzi da nastavi pregovore s Menadžmentom Formule 1 kako bi osigurali budućnosti Monze kao domaćina Formule 1. Uvjereni smo da će se stvari zaključiti prije nego bude službene potvrde kalendara za 2017. godine, negdje početkom prosinca,” rekao je izvor iz Monze za Autosport.

Izvor: GP1.hr