sport

Johansson i Berger se ne slažu s GPDA i njenim otvorenim pismom

Udruga vozača GPDA je nedavno dobila pohvale kada su u svom pismu ukazali na nedostatke u Formuli 1 zbog kojih danas trpe razne strane. Međutim, kako dani prolaze, čini se kako do medija dolaze izjave bivših vozača koji se na slažu s vozačima, već s Berniejem Ecclestoneom.

Jedan od njih je bio bivši svjetski prvak Jacques Villeneuve koji je rekao da bi vozači trebali gledati svoja posla, a otprilike u istom tonu je nastavio i bivši McLarenov i Ferrarijev vozač Stefan Johansson. On smatra da je otvoreno pismo udruge vozača bila loša ideja.

“Sve što je pismo učinilo je bilo ukazivanje na očito te mi se sviđa način na koji je Bernie reagirao. On se zapravo složio, ali je ispravio njihov pravopis i gramatiku, što samo naglašava na poštovanje koje su vozači dobili od ljudi kojima je pismo trebalo biti upućeno”, rekao je Šveđanin.

Johansson smatra da je Ecclestone bio u pravu kada je na pitanje treba li vozačima dati mjesto u tijelu poput F1 Komisije jednostavno odgovorio ‘Ne’.

“Njihov trenutni predsjednik Alex Wurz više nije čak ni aktivan vozač. Sudeći po raznim komentarima iz različitih momčadi i vladajućih tijela, mislim da su napravili dobar posao s pucanjem u vlastita stopala, to je sve.”

S Johanssonom se donekle složio još jedan bivši Ferrarijev i McLarenov vozač, Gerhard Berger.

“Mislim da je pravo vozača otvoriti njihova usta. Oni su jedini koji sjede u bolidima, ali odluke se trebaju donositi između Bernieja i Jeana Todta.”

“Jedan od velikih problema današnjice je upravo taj što svi imaju pravo glasa pa je proces donošenja odluka uvijek zaglavljen u radnim grupama. Vodstvo Formule 1 ima dovoljno znanja, iskustva i intuicije za donošenje brzih i ispravnih odluka.”

Izvor: GP1.hr