sport

Jorg Zander napustio Sauber

Tek nekoliko tjedana nakon što je švicarska momčad zaposlila novog šefa za aerodinamiku, Jorg Zander, dotadašnji tehnički direktor napustio je momčad.

Sauber je trenutno u internoj rekonstrukciji, a trenutni šef momčadi, Frederic Vasseur će nadgledati razvoj i nadogradnje za 2018. i 2019. godinu dok se ne pronađe novo rješenje.

Zender se vratio na čelo Saubera u 2017. godini nakon što je radio kao Audijev tehnički direktor do povlačenja momčadi iz Svjetskog prvenstva izdržljivosti (WEC). I ranije je surađivao sa Sauberom i to kao glavni dizajner u periodu između 2006. i 2007. godine kad je momčad bila pod BMW-om.

Njegove zadnje aktivnosti podrazumijevale su regrutaciju novih zaposlenika, uključujući i imenovanje Jana Monchauxa, bivšeg Toyotinog, Ferrarijevog i Audijevog zaposlenika na mjesto šefa aerodinamike prošlog mjeseca.

Zender je ranije ove godine izjavio za Autosport kako timu nedostaje sposobnosti i resursa u nekim tehničkim odjelima.

„Mi smo grupa od 200-injak ljudi koji se primarno fokusiramo na inženjerstvo. Potrebno je mnogo vremena da bi se stvari dovele u red. Moj ključni zadatak je dovesti momčad na dobru tehničku razinu koja nam omogućuje daljnji napredak i dobar razvojni program.“

Nakon osvajanja mizernih 5 bodova u prošlogodišnjoj sezoni, ova najavljuje bolja vremena. Zahvaljujući dvostrukom osvajanju bodova na početku sezone, a ponajprije Leclercovim šestim mjestom prošlog vikenda, Sauber je već sakupio respektabilnih 10 bodova koje ga smješta na 9. mjesto u poretku konstruktora, šest ispred zadnjeplasiranog Williamsa i isto toliko iza prvog rivala, Force Indie.

Izvor: GP1.hr